Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Koju svjetiljku izabrati za dnevni boravak

Dnevni boravak i spavaća soba
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

U dnevnom boravku je savršen prostor za različite vrste rasvjete. Ne bojte se eksperimentirati, svjetlo može učiniti čuda.

Da biste odabrali najbolju svjetiljku za dnevni boravak, ne zaboravite uzeti u obzir veličinu sobe, boju zidova, tepiha ili poda i raspored i broj prozora. Često je dnevna soba povezana s kuhinjom, pa je potrebno uskladiti rasvjetu u oba prostora.

 

Za niže stropove odaberite ugradbene svjetiljke - lusteri za dnevni boravak

Ključni dio svake dnevne sobe je luster ili stropna svjetiljka. Ako imate manji dnevni boravak i niske stropove, preporučujemo vam ugradbeni luster ili ugradbenu stropnu svjetiljku. Daju dovoljno raspršene svjetlosti i čine sobu optički većom. Neke površinske svjetiljke imaju daljinsko upravljanje i mogu se postaviti na različite boje u boji.

U slučaju velikog dnevnog boravka s višim stropom, lusteri su prikladniji. Izgledat ću lijepo u središtu sobe ili iznad konferencijskog stola. A koji su lusteri za dnevnu sobu najprikladniji? Ovisi o vašem ukusu, ali također je dobro zapamtiti cjelokupni izgled dnevnog boravka, ukratko, da se svjetlost uklopi u unutrašnjost i čak je uzdigne. Dakle, ako imate dnevni boravak opremljen u drevnom stilu, preporučili bismo rustikalne svjetiljkesvjetiljke od ratana ili vitraže. Ako više volite moderne, dizajnerske lusteri su dobar izbor. Oni koji vole luksuz sigurno ću biti zadovoljni kristalnim lusterima. Budite svjesni veličine svjetiljke. Definitivno nije veći i bolji.

Ugradbene svjetiljke za atmosferu

Za veće dnevne sobe su popularne stropne svjetiljke/reflektori. Zanimljivi su po svom izgledu, a prednost je što se neki mogu smjestiti u različite dijelove prostorije, tako da nigdje nećete imati mrak. Za stvaranje ugodne atmosfere i za osvjetljavanje unutrašnjosti koriste se ugradbene svjetiljke. To su često ugradbene LED svjetiljke, tako da je njihov rad vrlo ekonomičan, a ipak mogu napraviti velika čuda u unutrašnjosti.

Baš kao u kuhinji, osvjetljenje dnevnog boravka nije dovoljno sa samo jednom svjetiljkom. Koje su druge svjetiljke za dnevnu sobu prikladne? Za opuštanje u stolici ili čitanje preporučujemo podne svjetiljke. Njihov izbor je vrlo širok, neki se mogu prigušivati ili promijeniti boje. Također možete kupiti noge svjetiljki i kupiti sjenila za lampe po vašem ukusu. Druga vrsta svjetiljke u dnevnoj sobi su stolne svjetiljke, koje su posebno korisne ako imate radni kutak u dnevnoj sobi.

LED trake oko TV-a

U većini domova postoji TV u dnevnoj sobi, a također je dobro imati malo svjetla. Veliki kontrast tamne okoline i sjaja zaslona smeta očima. A kakvo svjetlo pristaje televiziji? Ponovno možemo preporučiti podnu ili stolnu svjetiljku. Važno je da se svjetlo na televizoru ne zrcali i da vas ne ometa dok gledate. Sada je iza televizora puno popularna LED rasvjeta, tako da vam mogu pomoći osvjetljavanju prostora oko TV LED traka, od kojih su neke prigušene. Odaberite one s maksimalnom snagom od 40 W i toplim svjetlom.

Kao što je spomenuto na početku, cilj pravilnog osvjetljenja dnevnog boravka je uskladiti rasvjetu s unutrašnjošću i poboljšati njezinu ljepotu. Dakle, ako se malo pitate što bi vam moglo dobro doći, kupite svjetiljke u jednoj kolekciji. Ako želite uštedjeti novac, preporučujemo vam da kupite u povoljnim setovima. Dobit ćete svjetiljke i ugradbene svjetiljke po nižoj cijeni od pojedinačne kupnje.
 

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i