Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Lampe za dnevnu i spavaću sobu - koju odabrati?

Dnevni boravak i spavaća soba
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Svatko u svojoj dnevnoj i spavaćoj sobi sigurno ima središnje rasvjetno tijelo poput lustera, ali za stvaranje savršene atmosfere, samo on Vam nije dovoljan.

Iako u dnevnoj i spavaćoj sobi sigurno imate glavno rasvjetno tijelo poput lustera, reflektorske svjetiljke ili različitih tipova stropnih svjetiljki, primijetili ste da Vam u prostoru ipak nešto nedostaje? Ništa čudno, u ovim prostorijama samo jedna svjetiljka nikako ne može ispuniti sva vaša očekivanja i potrebe. Ovim sobama osim samog lustera, potrebne su i dopunske svjetiljke čiju funkciju najčešće ispunjavaju različiti tipovi lampi.

Lampe su obavezan dodatak dnevnom boravku

Bez obzira na to koliko je vaš dnevni boravak velik, možete li u njemu plesati ili se radi o tek nekoliko kvadrata, lampu ćete sigurno trebati i jako često koristiti. Naravno, ako imate aktivnu večer ili goste, vjerojatnije je da ćete koristiti središnje rasvjetno tijelo, ali što kad sjednete pred televiziju ili se ušuškate na kauču sa zanimljivim štivom u ruci? U tom slučaju, paljenje lustera samo će vam pokvariti atmosferu i nikako se nećete osjećati ugodno s tako intenzivnim osvjetljenjem. Za savršeni ugođaj glavnu rasvjetu trebate dopuniti odgovarajućim lampama. Jedna od mogućnosti  koje su vam na raspolaganju su zidne lampe koje su vrlo zgodno rješenje ako imate malu djecu jer se smještaju visoko na zid. Neke zidne lampe imaju prekidač na samom kabelu, a uz ostale ćete trebati kabele za spajanje na struju. Ako ovo nemate unaprijed riješeno, spretan majstor će vam sigurno pomoći.

Naravno, tu izbor ne završava. Glavnu rasvjetu možete dopuniti podnim lampama. Ove stojeće lampe odlično izgledaju pokraj kauča ili u kutovima prostrije. Jedna od njihovih prednosti je i to što u našoj ponudi imamo velik broj prigušivih podnih lampi s kojima možete sami birati intenzitet svjetlosti prema trenutnim potrebama - za čitanje birajte jači intenzitet, a za gledanje televizije ugodnu atmosferu ćete postići slabijim, prigušenim intenzitetom.
Ako želite unijeti malo boje i života u svoj dnevni boravak, odličan su izbor dekorativne lampice koje, osim svjetlosne, imaju i estetsku funkciju. Neke od njih su prava umjetnička djela koja uz to savršeno ispunjavaju svoju ulogu dopunske rasvjete
                                                                                                                           

Spavaća soba bez lampi? Ni slučajno!

Dopunska rasvjeta je jednako važna i u spavaćim sobama. Ovdje će doduše doći do izražaja  malo drugačiji tipovi lampi. Naravno, i ovdje možete iskoristiti podnu lampu pa čak i  zidnu lampu,  ali ono bez čega spavaća soba ne može, su lampice za noćne ormariće. Bez njih je spavaća soba gotovo nezamisliva, jer kad se navečer spremamo na spavanje, upaljeno glavno rasvjetno tijelo predstavlja opterećenje i smetnju. Stoga odaberite lampicu koja ima savršeno pogođen intenzitet svjetlosti, ne preslab, da si ne kvarite oči, i ne prejak, da ne zasljepljuje. U ponudi imamo različite klasične lampice, ali i moderne LED lampice. Neke od njih imaju ugrađen zaslon sa satom i drugim podatcima pa, ako ste ljubitelj moderne tehnike, svakako si jednu nabavite.

Ako ste se do sada kod kuće ograničavali samo na jednu svjetiljku po prostoriji, vrijeme je da to ispravite.

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i