Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Kako pravilno odabrati luster za dnevni boravak i spavaću sobu

Dnevni boravak i spavaća soba
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Imati luster u dnevnoj i spavaćoj sobi nije ništa neuobičajeno. Pogledajmo kako odabrati pravi.

Luster za dnevni boravak

Pri odabiru glavne rasvjete za dnevnu sobu uglavnom se fokusiramo na vizualni aspekt. Naravno, vrlo je važan, jer vam se luster treba svidjeti, a ne uznemiriti vas svaki put ako prodjete oko njega, jer ga više ne možete gledati. Kako će luster izgledati u dnevnoj sobi, bitan je dio ispravnog izbora. Nema sumnje. Ovisi o cjelokupnom dizajnu i opremi, sve se treba uskladiti
                                                                                                                                                                                 
Ako samo gradite kuću, imate savršenu priliku utjecati na to gdje želite da se luster nalazi. Ako planirate imati samo jednu središnju svjetiljku, najbolje je da je postavite na sredinu prostorije. To je dovoljno ako je vaša dnevna soba zaista mala. Inače je dobro u dnevnu sobu postaviti više svjetiljki. A sada ne mislimo samo na dodavanje različitih svjetiljki glavnoj rasvjeti. Mnogi od vas imaju i dnevni boravak kao blagovaonicu. Ovaj dio dnevnog boravka također zaslužuje svoj luster. Obično se postavlja iznad stola za blagovanje. Ovdje možete koristiti slabiju žarulju nego u drugom lusteru, tako da vam svjetlo za hranu ne svijetli prejako u očima.
Luster - onaj koji se uzima kao glavni ili središnji, trebao bi se koristiti za sve zadatke koje obično obavljate u dnevnoj sobi. Dakle, morate razmisliti o tome što želite ovdje zasjati. Na primjer, glačanje koje puno ljudi radi ispred tv u dnevnoj sobi. Čak i kada to radite, možete pokvariti oči pri slabom osvjetljenju. Stoga je potrebno odabrati dovoljno jaku svjetiljku. Što se tiče žarulja, ovdje ćete najčešće naići na preporuku tople bijele boje, koja pored ostalih praktičnih funkcija također stvara ugodnu atmosferu. Luster će biti idealan za dnevni boravak ako imate dovoljno visoke stropove. Ako nemate, također je moguće koristiti razne stropne ili ugradbene svjetiljke, koje također mogu izgledati vrlo ukusno. Osim toga, ako vam se sviđa ugodna atmosfera u sumrak, možete nabaviti luster koji se može prigušiti i sami odabrati intenzitet svjetla.

Luster za spavaonicu

Što se tiče rasvjete za spavaću sobu, isti se savjet odnosi i na izbor žarulja. Ovdje je najbolje staviti toplu bijelu, koja ne sjaji prejako, ali istovremeno osvjetljava prostor. Ovdje je obično samo jedan luster ili jedna stropna svjetiljka dovoljno za središnje svjetlo. To treba postaviti u sredinu prostorije tako da se ravnomjerno raspoređuje. Ako ovdje želite postaviti više svjetiljki, uvijek je potrebno osigurati da je sve ravnomjerno. Odnosno, ne osvjetljavati samo dio prostorije na štetu ostatka prostora u spavaćoj sobi. Sigurno ćete isprobati odjeću koju morate dobro vidjeti. Sjena ili tama bili bi vrlo neugodni. Žarulja bi stoga trebala biti dovoljno jaka, ali ne i oštra. Što se tiče izbora, opet ovisi o dizajnu cijele sobe.
 
Bilo da se radi o lusteru za spavaću sobu ili lusteru za dnevnu sobu, možete pronaći ono što vam treba kod svakog dizajna sobe. Lusteri klasični, lusteri od vitraža ili vintage lusteri. Ili za luksusne sobe kristalni lusteri. Bitno je da sve stane zajedno i da se ovdje osjećate ugodno.

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i