Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Kako odabrati svjetiljku ispod kuhinjske jedinice

Svjetla za kuhinju
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Prilikom kuhanja potrebno je pravilno vidjeti. Preporučujemo fluorescentne svjetiljke i LED trake za osvjetljenje vaše kuhinje.

Kuhinja je trenutno središnji dio cijele kuće ili stana, a također postavlja povećane zahtjeve za njezinom dobrom osvjetljenjem. Kao i u većini ostalih prostorija, samo jedna svjetiljka nije dovoljna. Najčešće se u kuhinju stavljaju lusteri, koji se postavljaju ili u sredinu sobe ili iznad stola za blagovanje, ovisno o specifičnom obliku i veličini kuhinje. Nadalje, u kuhinji trebate osvijetliti radnu liniju i ovdje možemo preporučiti nekoliko vrsta rasvjete.

 

Najpopularniji su fluorescentni cijevi

Najčešće se koriste fluorescentne svjetiljke. To je u osnovi dugačka tanka cijev s fluorescentnom cijevi iznutra. Naravno, odaberite duljinu prema duljini radne površine, ali ne preporučujemo da se previše skrbrbovat, jer rad, posebno nožem, morate pravilno vidjeti. Opći savjet je da radni prostor treba biti osvijetljen oko 300 luksa (pogledajte članak Koliko je jaka žarulja potrebna?)
Prednost fluorescentnih svjetiljki je visoki intenzitet svjetla na cijeloj radnoj površini, dug životni vijek, sigurnost i mala potrošnja energije. Štoviše, ne zauzimaju puno prostora, pa su upravo pogodni za postavljanje ispod ormara. Ovi fluorescentne cijevi imaju izravnu vezu ili kabelski spoj. A ako na vašem stolu nedostaju ladice, možete kupiti i fluorescentne svjetiljke s ugrađenom jednom ili dvije ladice. Fluorescentne svjetiljke su različite duljine, a upravljaju se malim bočnim prekidačima, a mogu se povezati i s drugim linijskim prekidačem.
 
 

Ako želite boje, izaberite LED trake ispod linije

Za osvjetljenje radne površine možete koristiti i stropne svjetiljke/reflektore, koji su najprikladniji kada se stavi u lajsnu. U posljednje vrijeme upotreba LED traka je dosta trend. Postoji nekoliko razloga za to. Prije svega, naravno, vrlo moderan izgled i interaktivnost, jer daljinskim upravljačem možete mijenjati njihovu boju i intenzitet. Ali LED trake također imaju praktične prednosti. Mogu se kupiti u različitim duljinama (mogu se skratiti i na označenim mjestima), tako da možete odrediti koliko će veliko područje biti osvijetljeno. Mali LED-ovi ugrađeni u trake pružaju obilje ravnomjernog svjetla, ali su vrlo energetski učinkoviti.
 
 
 
Vrlo popularni LED trake su također zbog svoje jednostavne instalacije. Imaju ispod ljepilo, tako da vam ne treba električar. Sjetite se samo da je za njihov rad potrebno napajanje, uvijek morate imati transformator koji odgovara duljini LED trake. Ponekad je transformator već dio skupa LED traka, ako ne, morate kupiti transformator. Približna potrebna snaga po metru je 4,8 W, tako da će vam trebati više transformatora snage s povećanjem duljine. U našoj e-trgovini u kategoriji LED pribora možete kupiti transformatore za utičnice ili transformatore izravno za električnu distribuciju.
 
 
 

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i