Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Kako odabrati luster za kuhinju

Svjetla za kuhinju
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Današnja ponuda kuhinjskih lustera je vrlo široka. Možete ga kupiti na primjer u modernom ratana stilu ili u modernom dizajnu - staklo i metal.

Tražite lijepu, ali praktičnu rasvjetu za kuhinju? Na tržištu je danas vrlo široka ponuda, tako da ima što izabrati. Prije svega pravilno osvijetlite svoju radnu ploču (pročitajte više u Kako odabrati svjetiljku ispod kuhinjske jedinice), a zatim potražite stropne svjetiljke ili lustere.

Najbolji je luster s podesivom visinom

Ako imate malu kuhinju sa niskim stropom, preporučujemo vam da odaberete ugradbenu svjetiljku koja počiva izravno na stropu i vizualno povećava sobu. Međutim, većina današnjih kuhinja dizajnirana je u većim dimenzijama i s normalnom ili većom visinom stropa, pa ljudi najčešće kupuju lustere za kuhinje. To se često kombinira sa ugradbenom rasvjetom, stropnom ili zidnom rasvjetom. Naravno sve ovisi o obliku i veličini kuhinje, važno je da nemate mrak ni u jednom dijelu večeri.

 Kad se spominje kuhinjski luster, obično se postavlja iznad stola za blagovanje. Preporučujemo odabir one koji se može uvlačiti ili podesiti po visini (mogućnost skraćanja lanaca). Posebno u slučaju lustera koji se uvlači, možete po potrebi lako promijeniti njegovu visinu. Općenito, luster treba biti postavljen točno iznad visine očiju sjedeće osobe, oko 60 cm iznad površine stola. Pazite, međutim, da žarulja nije više od sjenila lampe, jer bi to zaslijepilo ljude za stolom.
 

Luster iznad stola za blagovanje i iznad šanka

Što se tiče izgleda kuhinjskog lustera, to naravno ovisi o vašem ukusu. No dobro je zapamtiti da se svjetlost uklapa u cijeli interijer, a to dvostruko vrijedi za kuhinje povezane s dnevnim boravkom. Zapamtite da ponekad je manje više. Ako imate kuhinju u stilu zemlje (uglavnom tamnog drvenog namještaja), preporučujemo vam lustere od ratana ili lustere od vitraža Tiffany. Za trendove u kuhinji odaberite moderne lustere, koji su najčešće u staklu i metalu i obješeni su na lancu. Ako ste ljubitelj određene antike, ali i luksuza, možda će vas zanimati rustikalni i kristalni lusteri.
  
 
Kuhinjski luster nije pogodan samo za stol za blagovanje, već se savršeno uklapa i preko šanka. To je obično duže, pa su lusteri na vješalicama najprikladniji, što znači da postoji nekoliko svjetiljki postavljenih jedan pored drugog.
 
I još jedan savjet: Ako se malo pitate što bi vam moglo dobro doći, pogotovo kada trebate uskladiti kuhinju s dnevnim boravkom (više o osvjetljavanju dnevnog boravka možete pročitati u članku Koju svjetiljku izabrati za dnevni boravak) preporučujemo da kupite svjetiljke u jednoj kolekciji.

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i