Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Blagovaonska rasvjeta ili kako poboljšati okus jela izborom prave svjetiljke?

Svjetla za kuhinju

Odgovor:

Sigurno ste već čuli da boja kuhinje može utjecati na vaš apetit, a jeste li znali da prava svjetiljka može povećati vaše uživanje u jelu?

Prava svjetiljka za još veći gurmanski užitak

Kuhinja je mjesto u kojem se svaki dan susrećete sa svojom obitelji kod prostrtog stola. Bilo da se radi o slobodnim danima ili onim običnim, kad se susreti odigravaju navečer, nakon posla i škole. Ono što vas u tim trenucima povezuje je uživanje u hrani, a uz dobru hranu ide i dobra rasvjeta. Stoga biste posebnu pažnju trebali posvetiti svjetiljci koja će biti smještena iznad vašeg blagovaonskog stola. Osim funkcije osvjetljenja, svakako bi trebala imati i dekorativnu funkciju. 
 
Kako biste prostoru blagovaonice dali toplu atmosferu, izbjegavajte žarulje s oštrim svjetlom. Ovdje će najbolje odgovarati žarulje s toplom bijelom svjetlošću koje će savršeno odmjereno osvijetliti prostor stvarajući ugodno obiteljsko okruženje. Mogućnost izbora kuhinjskih svjetiljki je zaista velika i teško je odoljeti različitim stilovima, ali ako ne želite da se svjetiljke iz vaše blagovaonice bore za stilsku prevlast s kuhinjskim svjetiljkama dosljedno se pridržavajte jednog odabranog stila. Iznad blagovaonskog stola odaberite neki od naših lustera. Obratite pozornost na dizajn koji može evocirati različite okuse i tako dodatno potaknuti uživanje u hrani i piću. 
 null
Na poseban način, čitav će prostor na višu razinu podići kristalni luster ili viseća svjetiljka, samo pripazite da se u njegovom društvu osjećate ugodno. Svjetiljka ne bi smjela biti preblizu stola kako vas ne bi zasljepljivali odbljesci s tanjura koji bi vam lako mogli izazvati glavobolju, umjesto da vam omoguće da uživate u jelu. Uz pravu svjetiljku obradovat će vas i sama pomisao na čašu dobrog vina ili popodnevnu kavu.
null 

Odaberite svjetiljku prema obliku stola

Oblik blagovaonskog stola vrlo je važan parametar kod izbora odgovarajuće svjetiljke. Ako u blagovaonici imate okrugli ili ovalni stol, veličina u ovom slučaju nije bitna, uz njih će savršeno pristajati neka od svjetiljki s okruglim sjenilom. S njom ćete postići stilski zaokružen dojam pri čemu će se stol i svjetiljka izvrsno nadopunjavati.
null
 
Ako ste se odlučili za stol pravokutnog oblika preporučujemo uz njega viseću svjetiljku, s nekoliko sajli. Ako odaberete premalu svjetiljku sa samo jednim sjenilom, ili se odlučite za jednostavnu ugradbenu stropnu  svjetiljku ukupan dojam bi mogao djelovati previše strogo.
 
null 

 
Kad je u pitanju broj svjetiljki i sjenila sve ovisi o tome koliko je vaš blagovaonski stol velik. Iznad stola većih dimenzija, samo jedna svjetiljka možda neće biti dovoljna. Tako bi se na ribljoj večeri moglo dogoditi da nekom od vaših sustolnika zapne kost u grlu. Dakle, kod većih stolova bolje je upotrijebiti svjetiljku koja ima više izvora svjetlosti. Kad je u pitanju broj sjenila, većinom vrijedi pravilo da je bolje odabrati svjetiljku s neparnim brojem sjenila, ali naravno da postoje izuzetci. 
 
Ako vas je u kućanstvu samo dvoje, ili imate prostora samo za jako mali blagovaonski stol, savršeno će vam odgovarati viseća svjetiljka s jednom žaruljom. Osvijetlit će vaš stol točno koliko je potrebno da u miru i opušteno uživate u jelu. Svjetiljku smjestite tako da svjetlost pada na sredinu stola kako biste postigli ugodan, estetski zaokružen dojam.
               null                    
 
Vjerujte nam na riječ da je izbor prave rasvjete za vaš blagovaonski stol, za uživanje u hrani jednako važan kao i odabir boje zidova u vašoj kuhinji.  
 

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i