Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Koju stropnu svjetiljku izabrati za kupaonicu

Svjetla za kupatilo
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Ako ste ljubitelj modernih trendova, kupaonicu osvijetlite LED trakama ili ugradbenim svjetiljkama.

Za osvjetljenje kupaonice, pogodno je nekoliko tipova svjetiljki, a najčešće se kupuju stropne svjetiljke za površinsku ugradnju. Međutim, sve više raste trend ugradbenih svjetiljki i LED traka u kupaonicama.

Reflektorske svjetiljke na stropu i zidu

Kupaonica je prostor u kojem je najčešće tek jedan mali prozor pa umjetna rasvjeta predstavlja glavni izvor svjetlosti. Svjetiljke se redovito smještaju iznad ogledala (više o tome u našem članku Koju svjetiljku odabrati za ogledalo u kupaonici), na strop ili na zid. Koji god tip da izaberete, uvijek prvo provjerite ima li svjetiljka odgovarajući stupanj IP zaštite kako biste bili sigurni da je pogodna za instalaciju u kupaonicu (više o toj temi pročitajte u našem članku Kako odabrati svjetiljku za kupaonicu).
Ako ste ljubitelji jednostavnog, strogog dizajna, mogle bi vam se svidjeti stropne svjetiljke za površinsku ugradnju. Kako samo ime kaže, radi se o svjetiljkama koje se smještaju tik uz strop pa daju intenzivno i ravnomjerno toplo svjetlo. Većinom su okrugle, ali postoje i u pravokutnim oblicima. A svoju kupaonicu možete osvijetliti i reflektorskim svjetiljkama koje mogu biti na stropu ili zidu. Za uređenje kupaonice veće površine, svakako preporučujemo i poneku zidnu svjetiljku.

Ugradbene svjetiljke su u trendu

Ako želite imati modernu kupaonicu, dajte šansu LED trakama kojima možete čak i mijenjati boju. Hit su i ugradbene reflektorske svjetiljke koje su uvučene u strop. Njihova je prednost to što ne narušavaju liniju stropa, a pružaju dovoljno svjetlosti. Osim toga, neke imaju mogućnost zakretanja pa im možete prilagoditi smjer trenutnim potrebama.


Zašto je važno dobro vidjeti u kupaonici, ne moramo nikome objašnjavati, stoga nemojte previše štedjeti. I uzmite u obzir, da na intenzitet osvjetljenja utječe i boja pločica. Na tamnim zidnim oblogama, svjetlost će se manje odražavati pa će vam trebati snažniji izvor svjetlosti ili više manjih izvora.
A kad već pričamo o izvorima svjetlosti i tu budite pažljivi. Kako biste se dobro vidjeli u ogledalu, boja žarulje bi trebala biti hladna bijela i što vjernije prikazivati boje (vrijednost Ra bi trebala biti minimalno 80).
null 
 

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i