Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Što je dobro znati prilikom kupnje unutarnje rasvjete

Ostali interijeri
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Prije kupnje rasvjete, imajte na umu veličinu i namjenu prostorije, a također mislite da osvjetljenje odgovara ostalim elementima u kući.

Rasvjeta može učiniti čuda u zatvorenom prostoru. Isti prostor može imati na desetke raspoloženja, ovisno o odabranim svjetiljkama i načinu na koji se naknadno raspoređuju. To je povezano i s upozorenjem – nije bitan samo izgled svjetiljke. Da biste bili zadovoljni s njom u svojoj kući ili stanu, potrebno je uzeti u obzir nekoliko osnovnih parametara prilikom odabira.

1. Veličina sobe

Ako trebate osvijetliti veće područje, trebat će vam više vrsta rasvjete, osim stropnih svjetiljki, reflektora ili zidnih svjetiljki. Pazite i na visinu prostorije, u slučaju visokog stropa možete se prepustiti masivnijem visećem lusteru, dok na donjem stropu više volite zidnu ili podnu svjetiljku, što optički povećava prostor.
 

2. Namjena sobe

Jasno je da se jedna svjetiljka uklapa u dječju sobu, drugačija u kuhinju i potpuno drugačija u hodnik. Slično se mijenja i vrsta rasvjete unutar jedne sobe, na primjer, kad je riječ o kuhinjskoj rasvjeti - luster je najprikladniji za osvjetljavanje stola, dok fluorescentna svjetiljka je pogodna ispod kuhinjske jedinice. Prilikom odabira također imajte na umu može li se svjetiljka prigušiti, posebno u spavaćoj sobi, lusteru za dnevnu sobu ili stolnoj svjetiljci.
 

3. Usklađivanje s unutrašnjošću

Prilikom opremanja interijera, većina se svjetiljki kupuje kao jedna od posljednjih stvari, pa pri odabiru budite svjesni boje namještaja, zidova, poda ili tepiha. Dobro je ako se rasvjeta uklapa u cjelokupni ton sobe, tako da će se, na primjer, stara soba dobro uklopiti u rustikalnu rasvjetu, za moderne sobe prikladnije su dizajnerske svjetiljke, od kojih su neke za daljinsko upravljanje i i mogu se postaviti na različite boje rasvjete. Ljubitelji moderne tehnologije zasigurno će doći u praktičnoj pametnoj rasvjeti. Položaj i broj prozora u sobi također su važni za postavljanje svjetiljke.

4. Tehnički parametri

Kao i kod mnogih drugih stvari, potrebno je ne zaboraviti tehničke parametre svjetiljke. Posebno za kupaonske uređaje budite svjesni vrijednosti zaštite od IP-a, odnosno otpornosti na strane predmete i tekućine. Također je potrebno da svjetiljka nije previše energetski intenzivna, pa zajedno sa svjetiljkom dobivate energetski štedljive izvore svjetla, kao što su LED žarulje

5. Ekonomičan rad

Čak i za rasvjetu sigurno vas zanima njegova potrošnja energije, vijek trajanja lampe, jamstveni rok, nabavna cijena i druga pitanja koja utječu na vrhunsku "praktičnost svjetiljke". Sigurno nećete pogriješiti s LED rasvjetom u unutrašnjosti. LED svjetiljke trenutno su najekonomičniji proizvodi za rasvjetu koje možete kupiti na tržištu rasvjete. Isto tako, LED izvori svjetlosti, poput LED žarulja ili LED fluorescentne svjetiljki, pomoći će vam da uštedite novac u usporedbi s klasičnim svjetiljkama. A ako želite stvarno učinkovito osvijetliti bilo koji prostor, pokušajte s LED trakama.

Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Više upita iz kategorije

Kako odabrati luster za kuhinju Svjetla za kuhinju
Kakvu LED rasvjetu izabrati za kuhinju? Svjetla za kuhinju
Koju LED traku odabrati za kuhinju Svjetla za kuhinju

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i