Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Što znači RGB u opisu svjetiljki?

LED osvjetljenje

Tihana

RGB svjetiljke imaju čitav niz prednosti. Ako još uvijek nemate pojma što to u stvarnosti znači, sada ćemo vam sve objasniti.

Pojam RGB

Sama oznaka je sastavljena od kratice naziva tri boje koje različiti električni uređaji koriste za miješanje boja. U pitanju su osnovne boje: R-red (crvena), G-green (zelena) i B-blue (plava) Kombiniranjem ove tri boje moguće je dobiti bilo koju drugu boju. Pojedine nijanse nastaju dodavanjem ili oduzimanjem količine neke od osnovnih boja. Princip RGB boja koristi se u različitim uređajima poput računalnih monitora, televizora i, naravno, u svijetu rasvjete ponajviše u RGB LED trakama, žaruljama i svjetiljkama. Dakle, ako želite imati mogućnost odabira boje na vašoj svjetiljci ili LED traci, prilikom kupovine obratite pozornost na to stoji li kod proizvoda oznaka RGB. Što se tiče bijele boje, ona kod RGB svjetiljki nije tako čista kao kod jednobojnih. Budući da je sastavljena od RGB boja, može imati vrlo blagi plavi ili ružičasti odsjaj. 

Proizvodi koji su vam na raspolaganju

Ako razmišljate o kupnji svjetiljke s RGB bojama, sigurno ćete biti zadovoljni s našim asortimanom. U našoj ponudi ćete naći RGB LED trake koje su kod kupaca jako omiljene i sve traženije zato što mogu u trenu dati sasvim nov ugođaj prostoru u kojem se nalaze. A zahvaljujući mogućnosti promjene boje po želji, možete uvijek odabrati točno onu nijansu koja odgovara vašem trenutnom raspoloženju. Tu su naravno i različite RGB LED žarulje koje možete instalirati u bilo koju svjetiljku u kojoj će ove RGB žarulje doći do izražaja. 

RGB stropne svjetiljke, lusteri, zidne svjetiljke i lampe. Svi navedeni proizvodi postoje i s RGB funkcijom. Uz njih je često priložen i daljinski upravljač koji će vam olakšati rukovanje svjetiljkama. Ipak, za upravljanje ovim tipom svjetiljki, sve češće se koriste pametni telefoni i tableti. Proizvoda s RGB bojama postoji zaista mnogo, pogledajte našu ponudu i odaberite svjetiljku koja će odgovarati vašim potrebama. 



Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i