Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Kako osvijetliti bazen?

Eksterijer
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Dogovorili ste se s obitelji da ćete napraviti bazen ili ga već imate kod kuće? U svakom slučaju, svaki bazen bi trebao biti pravilno, prikladno i sigurno osvijetljen.

Ako radite potpuno novi bazen, imate puno više mogućnosti, jer u tom slučaju možete dobro razmisliti kako ćete u njemu ili oko njega rasporediti vanjske svjetiljke. Naravno, osvjetljenje oko bazena svakako možete riješiti čak i ako ste na njega zaboravili i tek ga sad idete rješavati. Sigurnost je, podrazumijeva se, uvijek na prvom mjestu tako da su svjetiljke u bazenu i njegovoj okolini jako bitne. Ali, osim toga, one služe i kako biste se u bazenu osjećali dobro te kako bi bazen izgledao upravo čarobno.Kada kupujete svjetiljke za bazen i njegovu okolinu, vrlo važnu ulogu igra i dizajn. Ali prva i najvažnija je, naravno, sigurnost. Veliku pozornost treba obratiti na činjenicu da će ove svjetiljke, koje želite smjestiti u bazen, neprestano biti u kontaktu s vodom i vlagom općenito. To znači da se potrebno usredotočiti na svjetiljke s visokim IP stupnjem zaštite. Idealno je ako se usredotočite na svjetiljke sa zaštitom od najmanje IP 65. Međutim, na ovakvim mjestima vrijedi da: što je viši IP, to bolje. Osvjetljenje s tako visokom IP zaštitom je pogodno upravo za bazen i njegovu okolinu. Zahvaljujući tome, više se nećete morati brinuti hoće li u svjetiljkama u bazenu doći do kratkog spoja ili da će na neki način ugroziti Vašu sigurnost.Izvrsna i prikladna varijanta su, na primjer, neke od svjetiljki iz serije LED rasvjete ili slične vanjske svjetiljke. Sve ovisi samo o Vašem ukusu i vrsti bazena kojeg imate. Vrlo važnu ulogu igra i ispravan raspored. Naime, jako je bitno znati kuda se u bazenu krećete. Stoga bi svaki kutak bazena trebao biti dobro osvijetljen. Najbolje je osvjetljenje postaviti s bočne strane i pobrinuti se da između njih postoji dovoljan razmak. Bilo bi idealno kad bi svjetiljke obrubljivale cijeli bazen. Ako imate veći bazen u koji se ulazi stepenicama, i uz njih je potrebno postaviti svjetiljku kako biste sigurno mogli ulaziti. Međutim, nije preporučljivo samostalno izvoditi samo njihovo postavljanje i instalaciju. Uistinu je neophodno ovaj posao prepustiti stručnjaku kako bi sve udovoljavalo sigurnosnim standardima te tako Vi i Vaša obitelj ili prijatelji bili na sigurnom.


Okolina bazena i njegov pristupni put

Osvjetljenje bazena kao takvo nesumnjivo igra najvažniju ulogu. Međutim, prvo do bazena morate i doći, zbog toga je potrebno osvijetliti i njegovu okolinu i cijeli put kojim dolazite do njega. Okolinu bazena možete osvijetliti, na primjer, raznim solarnim svjetiljkama.

Za pristupni put bit će idealne svjetiljke za prilaze. Kako biste dodatno uredili sveukupnu okolinu bazena, bilo bi dobro oko bazena postaviti i pokoju vrtnu lampu. Pokušajte ih rasporediti uglavnom tako da budu na dovoljnoj udaljenosti od bazena i da Vam ne smetaju prilikom ulaska u njega. Međutim, ne bi trebale biti ni predaleko, kako bi i dalje mogle ispunjavati svoju glavnu svrhu osvjetljavanja područja oko bazena.


Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i