Levý banner
Pravý banner
Izbornik
0 0,00
Još 66 do besplatne dostave
Kategorija

Philips Hue – pametna rasvjeta s daljinskim upravljanjem

Možda će vas također zanimati
Odpověděl:
TihanaTihana

Odgovor:

Idite u korak s tehnološkim napretkom uz proizvode Philips Hue.

Predstavljamo vam Philips Hue, tehnologiju LED rasvjete međusobno povezanu intuitivnim sustavom upravljanja vašim svjetiljkama. Revolucija se skriva u savršenoj povezanosti žarulja, svjetiljki, uređaja, bežičnog upravljanja i pametne aplikacije. Sve će vam uvijek biti nadohvat ruke u vašem mobitelu ili tabletu.


Hue je srce modernog i pametnog LED sustava rasvjete i upravljačkih elemenata. Omogućit će vam upravljanje svim svjetiljkama uz pomoć samo jednog uređaja ili putem pametnih bežičnih prekidača. Možete birati između jednobojnih prigušivih žarulja, žarulja s promjenjivom temperaturom boje svjetlosti, RGB žarulja i LED traka sa 16 milijuna boja. Nemojmo zaboraviti niti lampe, svjetiljke i uređaje poput upravljača i senzora. Intuitivna i pregledna mobilna aplikacija za mobitele i tablete otvorit će vam neograničen izbor svjetlosnih scena, funkcija i aplikacija za ovu kućnu rasvjetu.


Vrsta svjetlosti je važna


Prije nego počnemo s predstavljanjem samih proizvoda, ukratko ćemo spomenuti jedan vrlo važan element pri izboru svjetiljke - izbor odgovarajuće vrste svjetlosti. White, White Ambiance, White and Color Ambiance. Zvuči komplicirano, ali uopće nije. Radi se o vrstama svjetlosti o kojima će vam više otkriti sljedeći redci.


White (mogućnost prigušivanja): Meka, bijela svjetlost. Podešena je na ugodnu, toplu, bijelu boju i omogućuje trenutno bežično prigušivanje.


White Ambiance (mogućnost prigušivanja i promjena temperature bijele boje svjetlosti): Od tople do hladne bijele svjetlosti. Pritisak na jednu, jedinu tipku nudi vam 50 000 nijansi bijele. Od tople do hladne.


White and Color Ambiance (mogućnost prigušivanja, promjena temperature bijele boje svjetlosti i izbor između 16 milijuna boja): Bijela svjetlost i svjetlost u boji. Osvijetlit će vaš dom milijunima boja. Širok spektar boja pomoći će vam u stvaranju fantastične atmosfere. Romantična večera ili rođendanska proslava? Sami izaberite odgovarajuću rasvjetu za sve vaše najdragocjenije trenutke.


Započnimo! Starter Kit je očit izbor


Ako su vas prethodna poglavlja uspjela zainteresirati za kupnju Hue sustava, možda se sada pitate, odakle početi. Za početak, preporučujemo kupnju jednog od Starter Kit-ova. Sadrže upravljačku jedinicu Hue Bridge i dva ili više izvora svjetlosti. Uz to su i cjenovno znatno povoljniji. Nemojte da vas odvrati briga oko spajanja i povezivanja komponenti, ne radi se o nuklearnoj fizici. Dajemo vam riječ da ćete sigurno uspjeti.


Već ste nabavili svoj Starter Kit? Nakon što ga raspakirate, jednostavno stavite žarulju u lampu ili luster i upalite svjetlo uz pomoć prekidača. Ako je i uređaj Hue Bridge sastavni dio seta, uključite ga u svoj Wi-Fi ruter. Zatim uzmite u ruke svoj mobitel ili tablet i na App Store-u ili Google Play-u pronađite aplikaciju Philips Hue. Aktivirajte ju i povežite s Bridge-om. Bridge ne voli ljenčariti, odmah će automatski sam potražiti sva rasvjetna tijela u vašem domu. I igra može početi! S vremenom možete dodavati nove svjetiljke. Bridge može istovremeno upravljati s njih čak pedeset.


Ako nemate baš neki talent za tehniku, ne brinite. Aplikacija je dostupna na svima dobrom poznatom engleskom jeziku, vrlo je jednostavna i sama će vas provesti kroz cijeli proces usput vam nudeći korisne savjete. A ako vam mobitel ili tablet trenutno nisu pri ruci, svjetiljkama možete upravljati i putem računala preko web stranice meethue.com.


Podešavanje smo riješili, ali koji Starter Kit odabrati? Nekoliko poglavlja poviše, objasnili smo vam razlike između tri vrste svjetlosti. Ovaj kriterij bit će najvažniji parametar za izbor odgovarajućeg Start paketa. Pri tom svakako obratite pažnju na tip grla koji podržavaju vaše svjetiljke. U svakom Starter Kitu pronaći ćete i obaveznu opremu.


Bilo kuda, proizvodi svuda


Blaga svjetlost kao savršeni dodatak večeri uz romantičan film i čašu dobrog vina ili dobrodošao pomoćnik u noćnom pohodu na hladnjak. Baš ove, ali i mnoge druge situacije i svrhe, glavni su razlog za kupnju svjetlosnih traka Hue Lightstrip. Vjerojatno ne moramo dodatno naglašavati da i njima možete upravljati uz pomoć Hue Bridge uređaja? Za svaki slučaj, to ćemo ipak učiniti i uz to pridometnuti da ih, osim u domu, možete upotrijebiti i za osvjetljenje vanjskih prostora. Uz pomoć svjetlosne trake Lightstrip vaš će vrt zablistati, i u mračnim noćima.


A sada prijeđimo na ono najvažnije. Izbor svjetiljki. Čarolija tehnologije Philips Hue integrirana je u cijeli niz svjetiljki za unutarnje i vanjske prostore. Od stolnih lampi, zidnih, reflektorskih i stropnih svjetiljki, preko podnih lampi sve do visećih i uvučenih svjetiljki. S ovim svjetiljkama učinit ćete svoj dom još ljepšim i pametnijim, vjerujte nam!


Vani je ledeno, vi ste se već ušuškali u krevet i spremni ste za spavanje, kad odjednom primijetite da ste vanjsku svjetiljku ostavili upaljenu? Ako je u njoj vanjsko osvjetljenje Philip Hue, problem je riješen. Jednostavno je ugasite ili prigušite uz pomoć mobilnog telefona bez izlaska iz tople spavaonice. Vanjske svjetiljke su dostupne u varijanti s uobičajenim naponom, koje možete spojiti na kućnu mrežu, te u varijanti s niskim naponom. Potonje možete uključiti bilo gdje, čak i vani.


Na prvu možda izgleda kao manje bitna stavka, ali često se pokaže izuzetno korisnom. Bacite pogled na elektro pribor Hue, koji uključuje produžne kabele, prekidače, izvore napajanja i senzore. Dozvolite da između svih posebno izdvojimo Dimmer switch (V2) koji će vas učiniti gospodarima prigušivanja svjetiljki u vašem kućanstvu. Vrlo lako ćete ga montirati na zid priloženom ljepljivom trakom. Osim toga, možete ga upotrijebiti i kao daljinski upravljač. Vrhunac lijenosti? Ni slučajno, ovo je fenomenalan izum. Govorimo o senzorima pokreta. Jednostavno samo prođete pokraj njega i svjetlo se samo pali. U kućanstvu gotovo da nema mjesta na kojem ga ne biste mogli iskoristiti. Imamo još jedan proizvod koji vam svakako moramo spomenuti. Smart plug može pretvoriti svaku svjetiljku (da, i onu u koju ne možete instalirati Hue žarulju) u pametnu. Zatim i njome možete jednostavno upravljati Hue aplikacijom ili glasom.


Povezivanje sustava Hue s vašim kućanstvom ne može biti jednostavnije


Kako biste svoj dom povezali sa sustavom Hue na odgovarajući način, trebate učiniti samo četiri jednostavna koraka.


1) Nabavite proizvode Hue, o kojima već dugo maštate.


2) Držite svoje svjetiljke pod naponom. Bez obzira na to radi li se o pametnim žaruljama, koje ćete staviti u postojeće svjetiljke, ili originalnim svjetiljkama Philips Hue. Samo ih uključite u struju i upalite.


3) Ako imate Bridge, povežite ga s Wi-Fi mrežom.


4) Instalirajte aplikaciju Philips Hue. Pronaći ćete je u App Store-u ili Google Play-u, ovisno o tome koji telefon upravo nosite u džepu. Postoje dvije verzije aplikacije. Standardna, koja funkcionira uz instalaciju Bridge-a, i Hue Bluetooth koju biste trebali preuzeti, ako svojim svjetiljkama želite upravljati isključivo uz pomoć ove tehnologije.

Bridge ili Bluetooth? Oboje odlično funkcionira


Bez obzira na odabrani način povezivanja (Bluetooth ili Bridge), čeka vas bezbrižno upravljanje vašim svjetiljkama. Ako počnete s Bluetooth-om, kasnije se možete vrlo lako prebaciti na još sofisticiraniji Bridge.


Koje su osnovne razlike između ova dva načina povezivanja?


Putem Bluetooth-a možete povezati do 10 svjetiljki, a putem uređaja Bridge 50. I to, kad je Bridge u pitanju, možete upravljati svjetiljkama u cijelom kućanstvu, dok Bluetooth pokriva samo jednu prostoriju. Osim toga, Bridge omogućuje upravljanje uređajima i izvan zidova vašeg doma, a nudi i sinkronizaciju osvjetljenja s video igricama, filmovima i glazbom. Oba sustava nude glasovno upravljanje, prigušivanje bez instalacije i podešavanje mjerača vremena.

Zahvaljujući aktualizacijama, bit ćete uvijek u trendu


Aplikacija Philips Hue nedavno je doživjela značajno poboljšanje koje je, osim prekrasnog dizajna, donijelo i mnogo novih korisnih funkcija. Ni u buduće ne očekujemo ništa manje. Redovita aktualizacija aplikacije s novim mogućnostima i proširenjem postojećih funkcija se podrazumijeva. Uz pomoć aplikacije sve postavke možete personalizirati što vam nudi gotovo beskonačne mogućnosti. Zabava je zagarantirana!


Philips Hue vidi i iza ugla, aplikacija je položila ispit kompatibilnosti


Hue se ne voli igrati sam u svom kutu! Savršeno funkcionira s nizom drugih platformi, asistenata i proizvoda koji svi zajedno tvore pametan dom.


Uzmimo za primjer njegovo savršeno partnerstvo s aplikacijom Apple HomeKit. Njihova povezanost omogućit će vam glasovno upravljanje svim svjetiljkama u vašem domu. Ozbiljno! Za to vam neće trebati ni mobitel, ni tablet. Samo pozovite i Siri vam stiže u pomoć. To još ni izdaleka nije sve. Hue-om možete upravljati izravno iz iOS okruženja kako biste stvorili savršeni "smart home ekosustav" u kojem su svi uređaji međusobno povezani.


A što ako nemate ni iPhone, ni iPad? Nema ama baš nikakvog problema. Hue je jako dobar prijatelj i s Google Assistantom. I u ovom slučaju, za stvaranje savršenog ugođaja u vašem domu, bit će vam dovoljan samo vaš glas.


Na kraju spomenimo još i to da Hue možete spojiti i putem IFTTT-a pa ga povezati s, primjerice, društvenim mrežama. Mama vam je poslala poruku na Messenger? Svjetla u dnevnom boravku zabljesnut će crvenom bojom. Obična svakodnevica, nikakva znanstvena fantastika.


Trebamo li dodati još koji razlog za kupnju sustava Philips Hue? Imamo ih još mnogo na lageru!



Autor článku:

Tihana
Tihana Stručnjak za korisničku podršku

Nije samo stručnjak za korisničku podršku, već je i entuzijast za modernu LED rasvjetu. U svojim članicma će Vas savjetovati kako uštedjeti na električnoj energiji ili će vam otkriti mnoge vrste savršene rasvjete za vaš dom i vrt.

Pitajte bilo što

Tihana

Pomoći ćemo vam sa izborom kao i sa tehničkim problemima.

01 3000 974(Pon-Pet, 08-16:30h)

Pitajte
 
                     

POVEZANI proizvodi

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Sva prava pridržana. Informacije o obradi osobnih podataka. i